storing

Bell

Waterontharder

Waterontharder

Hard of zacht water, een wereld van verschil…

Voordat water in de waterleiding komt, heeft het reeds een lange weg afgelegd. Het stroomt eerst door verschillende
grondlagen waar het mineralen en kalk opneemt.

Water dat kalk bevat, is hard. Kalk zet zich af op verschillende plaatsen in de woning. Door kalkafzetting ontstaat energieverlies. Het kalk uit leidingwater zet zich af op het verwarmingselement van heel wat huishoudelijke apparaten. De kalk vormt een isolatielaag rond het verwarmingselement waardoor er meer energie nodig is om het water op te warmen. Diezelfde huishoudelijke apparaten gaan daardoor sneller stuk.  Ook raken waterleidingen door kalkafzetting verstopt en ontstaan er onder andere witte vlekken op sanitair, kranen, douchewanden, tegels en badranden.
Dit alles is op te lossen door het plaatsen van een goede waterontharder.
Want zacht water kent tal van voordelen:

* Huid en haar voelen zachter aan als u zich met zacht water wast. Veel mensen met huidproblemen ervaren dat, door gebruik van onthard water, hun aandoening vermindert of zelfs verdwijnt.
* Kleding en handdoeken voelen zachter aan; het gebruik van wasmiddel en wasverzachter kunt u halveren.

 

* Minder zeep, minder shampoo; zeep en shampoo lossen beter op in zacht water. U hoeft er minder van te gebruiken voor hetzelfde resultaat.
* Schoonmaken gaat veel sneller zonder kalkaanslag en de schoonmaakmiddelen lossen beter op in zacht water, dus u heeft er minder van nodig.
* In de vaatwasser hoeft geen zout of spoelmiddel meer.
* Geen kalkafzetting meer in de leidingen;de levensduur van onder andere verwarmingselementen van koffiezetapparaten, wasmachines, vaatwassers, boilers en waterkokers wordt verkort.

De Delta waterontharders die wij plaatsen werken zonder  stroom of batterijen. Een stopcontact is niet nodig.

 

Wij helpen u ook graag bij: