storing

Bell

Verwarming

Een basisvoorwaarde voor een prettige woon- of werkomgeving is een behaaglijke temperatuur. Naast de CV ketel worden er op verschillende nieuwe manieren warmte opgewekt om woningen, bedrijfsgebouwen en instellingen te verwarmen.
Wij kunnen u adviseren over:

Vloerverwarming

Vloerverwarming kan op verschillende manieren toegepast worden. Het kan bedoeld zijn als hoofdverwarming of als bijverwarming. Als hoofdverwarming wordt het toegepast in een ruimte waar alle warmte door de vloerverwarming moet worden geleverd.
Bijverwarming wordt toegepast in een ruimte waar bijvoorbeeld al wel een radiator aanwezig is, maar wordt door de vloerverwarming de vloertegels verwarmd, zodat deze minder koud aanvoelen.
Vloerverwarming kan door stroming van water via kunststofleidingen die door de vloer lopen óf door een elektriciteitsmat onder de vloer aan te leggen dat zorgt voor warmte.

 

 

Radiatoren

Het plaatsen van radiatoren wordt nog veel toegepast en vaak zijn wat oudere bestaande woningen nog voorzien van een centrale verwarmingsinstallatie welke radiatoren als verwarming hebben.
Wij plaatsen diverse soorten radiatoren: normale standaard radiatoren, radiatoren met een vlakke voorplaat, radiatoren welke rondom dicht zijn.
Ook plaatsen wij verschillende decorradiatoren. Handdoekradiatoren in een badkamer of een mooie designradiator in een woon- of slaapkamer.
Er worden ook wel radiatoren bijgeplaatst in woningen waar de vloerverwarming alleen niet toereikend is voor het verwarmen van de ruimte.

 Warmtepompen

In nieuwbouwwoningen waar gasloos gebouwd moeten worden, wordt vaak een warmtepomp geïnstalleerd. Een warmtepompinstallatie maakt gebruik van warmte uit de lucht of uit de bodem.
Het voordeel van een warmtepompsysteem is dat deze niet alleen kan verwarmen, maar dat deze de woning ook kan koelen in de zomermaanden. Het is dus mogelijk om met dezelfde installatie te verwarmen in de winter èn te koelen in de zomer.
Het rendement van een warmtepomp is hoger ten opzichte van een gasgestookte CV installatie.
De warmtebron voor de beide systemen: de grond en de lucht, zijn gratis beschikbaar.
Het is ook mogelijk om met een warmtepomp warm tapwater te bereiden voor het douchen en dergelijke.