storing

Bell

Dak- en zinkwerk

Het dak is een belangrijk onderdeel van de woning, kantoorpand of instelling. Het hele jaar door is het dak onderhevig aan de vele weersinvloeden. Slijtage of beschadiging is dan ook onvermijdelijk. Invloeden als kou en warmte, wind en neerslag zorgen ervoor dat er aan het dak of de dakgoot onderhoud uitgevoerd moet worden, waardoor de levensduur wordt verlengd.
Voor het aanbrengen of vernieuwen van het dak, kunnen wij dakbedekking aanbrengen.
Mocht u een dak hebben wat bekleed moet worden met zink dan is dat maatwerk. Dit kan een serre, entree, luifel of dakkapel zijn. Ook wordt zink gebruikt als muurafdekker.

EPDM of bitumineuze dakbedekking

EPDM is een duurzaam en hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking wordt in de meeste gevallen vastgelijmd op de ondergrond.
Bitumineuze dakbedekking is een duurzaam dakleer product en wordt gebrand op de ondergrond.
In veel gevallen wordt bij het vervangen van de huidige dakbedekking isolatie onder de dakbedekking aangebracht. Een betere isolatie bespaart in de kosten van het verwarmen van de ruimte. Met de huidige regelgeving voor nieuwbouwwoningen moet de isolatie voldoen aan een RC waarde van 6.

Zinken dakgoten, – afvoeren en -deklijsten

Voor het plaatsen, herstellen of vervangen van goten kan er voor zink worden gekozen. Voor de hemelwaterafvoer kan voor een ronde of vierkante buis worden gekozen. Deze worden vastgezet met de benodigde beugels, bochten en eventuele bladafscheiders. Platte daken kunnen voorzien worden van een zinken deklijst.