storing

Bell

SolarFreezer

Om helemaal gasloos te worden werken wij onder andere met de SolarFreezer.

SolarFreezer is een betrouwbare en duurzame vervanging voor aardgas. De SolarFreezer werkt heel simpel: collectoren onttrekken warmte aan de zon en de buitenlucht. De thermische energie gaat naar een warmtepomp. Het te veel aan thermische energie wordt opgeslagen om gebruikt te worden in koude periodes.

 

Voordelen van het SolarFreezer systeem

  • Duurzame vervanging van aardgas.
  • Comfortabele warmte, het hele jaar door.
  • Zelfvoorzienend in warmte.
  • Effectief gebruik van dakoppervlak.
  • Geen bron-vergunning melding nodig.
  • Stil. De SolarFreezer maakt geen geluid.

Voorwaarden voor toepassing

  • Isolatie, RC waarde van de woning moet minimaal 4 zijn.
  • Er moet een kruipruimte zijn voor plaatsen van de bufferzak.
  • Lage temperatuur verwarming.

Meer informatie? Kijk dan op  de website van SolarFreezer.

Lente

In het voorjaar vangen we warmte op met de thermische collectoren. Deze warmte wordt gebruikt door de warmtepomp voor het maken van warm tapwater en voor het verwarmen van het huis. Als de temperatuur van het water in de bufferzak nog onder de 15 oC is, dan gebruiken we de warmte ook om de bufferzak te verwarmen. Dit is onze ‘warmte-voorraad’ voor als er te weinig warmte beschikbaar is in de buitenlucht.

 

Zomer

In de zomermaanden ‘vangen’ we warmte met de thermische collectoren die achter het zonnepaneel zijn geplaatst. Deze warmte gebruikt de warmtepomp om warm tapwater te maken voor het douchen. Deze warmte is dag en nacht aanwezig, afhankelijk van de buitentemperatuur. Als de zon schijnt is er meer warmte die we kunnen vangen, dan wanneer het nacht is. Maar ook in de nacht kunnen we warmte vangen.

 

Herfst

In het najaar vangen we de warmte die nodig is voor het maken van warm tapwater en het verwarmen van de woning met de thermische collectoren. De bufferzak is na de zomer periode op een maximale temperatuur van 24 oC. Maar als de temperatuur in de bufferzak lager wordt doordat we energie eruit halen, dan proberen we de bufferzak weer zo snel mogelijk te vullen met warmte.

 

Winter

In de winter maken we gebruik van zowel het dak als van de bufferzak voor het maken van warm tapwater en het verwarmen van de woning. Als de zon schijnt, is er veel warmte beschikbaar, maar als er een donkere en koude periode is, dan gebruiken we de energie in de bufferzak. Door gebruik te maken van de kristallisatie eigenschap van water, beschikken we over veel energie. De hoeveel energie die vrijkomt bij de overgang van water naar ijs, is gelijk aan de hoeveel energie van vrijkomt bij het afkoelen van 80 oC naar 0 oC. Zodra er warmte vrijkomt op het dak wordt deze gebruikt voor de warmtepomp, als er warmte over is, dan stoppen we deze weer in de bufferzak